måndag 1 juni 2015

Sommarboken

Sommarboken!!!

I år har vi bestämt oss för att byta ut Boksommar (där man måste läsa 8 böcker på sommarlovet) till något som heter Sommarboken. Efter utvärdering anser vi att de som inte riktigt kommit igång med sin läsning hade svårt att hinna med 8 böcker och istället för att läsa böcker man tyckte om och som var utmanande, läste man korta böcker, för att just komma upp i 8 böcker. Så vi har lagt om detta och kommer i år inte kräva någon minimumgräns på hur många böcker man läser – huvudsaken är ju faktiskt ATT man läser. Vi satsar alltså på något som vi vill kalla lustfylld läsning – att man läser för att man vill.

I samband med detta kommer jag att ha öppet några dagar i sommar för att fixa aktiviteter till de barn som väljer att läsa över sommarlovet.

Datumen som ni får boka in är 15 Juni, 14 juli, 12 augusti

Den 15 Juni  kl. 11-13 kommer vi att ha en introduktion där alla får det material som man får i samband med detta, dessutom blir det pyssel och boklån.

14 Juli kl. 11-13 kommer vi att ha bokprat, pyssel, kanske lite tävlingar och boklån

12 augusti 17-19 har vi avslutning där vi berättar om den bästa boken vi läst i sommar och ha en trevlig picknick på fotbollsplanen om vädret tillåter. (kan man inte komma den 12 aug, så kommer det att hållas en avslutning i Smålandsstenar den 5:e Augusti kl 10.00-12.00 som man får går på även om man är med i Broaryd).

 /Tea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar