fredag 6 november 2015

Trevlig helg vecka 45

Vi har kommit tillbaka från höstlovet. På höstlovet hade vi ett läslov, det gick ut på att man skulle ta en selfie varje dag när man läste på olika ställen. 

6:orna har vunnit en tävling om "min stora dag". Dom fick 8 tusen, för dom pengarna ska dom göra en resa med 7:orna, Tea och Åsalie. 

Vi har skrivit brev till F-3 och sen svarade dom, och nu ska vi skriva tillbaka till dom för de skrev en massor av frågor. Det var roligt att läsa vad de hade skrivit.

Ametisten har tittat på Ronja Rövardotter för Marias pojk var sjuk men egentligen skulle vi ha e-val. Det var mysigt för att vi fick sitta i fatboy.

På rasterna har vi haft uppgifter som vi skulle göra. Nu på rasten i dag har vi fått en nyttig överraskning. Det var en nyttig chokladbollar med dadlar i och utan socker. De var super goda.

På matten så jobbade vi med bråk,addition,subtraktion och blandad form.
Det var rättså svårt men vi klarade det.
Det var kul och svårt på samma gång.

På elevens val ska vi ta med skrot. Vi har elevens val på onsdagar. 

Carro har varit här och hälsat på med sin bebis. Det är en tjej som heter Ella och är jätte söt.

NP & ny möblerat i matsalen😆
Denna veckan har sexorna haft nationella prov, innan var det  lite nervöst men det var lättare än vi trodde.Dom skulle hålla tal om deras favorit mat och sedan diskutera angående en berättelse dom lyssnade på.
I måndags fick vi nya platser i matsalen och på onsdag hade personalen på lugnet flyttat borden så att det blir lättare att komma förbi med vagn.Två bord som innan satt isär sitter nu ihop och vi får prata med fler personer i klassen, det är mycket gillat:-)

Kom ihåg badkläder på måndag.

Ametisten, Maria och Kirsten
Önskar trevlig helt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar