fredag 4 december 2015

Vädjan

Hej alla föräldrar!
Vi vet att det snart är jul och att eleverna är lite extra uppskruvade inför ledigheten, men trots det känner vi att vi vill vädja till er om lite hjälp för att få en toppenperiod fram till jul.

Många elever har ett hårt språk mot varandra och hård fysisk kontakt vilket ofta skapar missförstånd, sårade känslor och onödiga bråk. Vi arbetar med detta genom att ha samtal om hur man uppför sig/beter sig mot varnadra i klassen varje vecka, vi har kollat på filmer om nätetik, spelat in egna filmer som eleverna fått diskutera efteråt, vi har gemensamma regler i klassen som vi kommit fram till ihop mm. Vi jobbar verkligen för en god stämning i klassen. 

Ametisten är en supergo klass och vi är väldigt glada att få arbeta med dessa elever, men som alla ädelstenar behöver vi putsa lite till även på dessa. Därför vill vi be om er hjälp, prata lite med era barn varje vecka, fråga hur de är mot varandra i skolan, vad använder man för språk (får man säga "håll käften" till varnadra även om man skojar? Förstår alla att det är skoj?), är det ok att ha vilka appar som helst i plattan? Är det till exempel ok att ha en app som talar om för eleverna att de ska göra olika dumma saker mot varandra? (Vi tycker inte det och har därför tagit bort den, men vi tänker att det är bra om även ni har en diskussion med dem).

För oss är det viktigt att det är skola-elev-förälder tillsammans, kolla gärna igenom elevernas plattor tillsammans med dem ibland. Låt dem visa er vad de håller på med, vad arbetar de med, vilka spel spelar de när de ska ha roligt o s v.

Tillsammans kommer vi att föra Ametisterna långt!
Ha en trevlig helg! / Kirsten, Maria & Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar