fredag 9 september 2016

Trevlig helg vecka 36

Veckobrev vecka 36

Förra veckan började vi med bokprat och GOTD. Bokprat och GOTD går ut på att 2 stycken per vecka redovisar. 2 stycken redovisar bokprat och andra 2 stycken redovisar sina GOTDS. Bokprat går ut på att man pratar om en bok som var dålig eller bra. GOTD går ut på att man har fakta om något och redovisar det på ett kul sätt med en ledtråd i början.

I torsdags har haft vårt första klassråd i ametisten. Vi bestämde bl.a. att Hampus skulle vara ordförande och att Elin ska bli sekreterare. Sedan valde vi elevrådsrepresentanter och matrådsrepresentanter, de är Wilma, jöran, Elsa och Niklas. Vi diskuterade om bl.a   utedagar och fikat till det

Vi har haft föräldra möte vid lugnet i onsdags klockan 18:00. Vi samlade ihop 4000 kr men bl.a. 100 gick till talrikarna och 700 gick till ingredienser till fikat som vi backade. 

Vi i Ametisten har bakat till föräldramötet. 
Grupp 2 har bakat kakor och grupp 1 har bakat frallor. 
Man fick ta fika till ett självkostnadspris sen fick man köpa en påse med hem av det som blev över. 

På so:n har vi jobbat med demokrati i nu 4 veckor. Nästa vecka, v 37 ska vi ha slutuppgift om demokrati.
Vi har fått hem ett häfte så att vi kan öva och plugga inför slutuppgiften. Många ser fram emot det. 
Lycka till

Under dessa fyra veckor har vi jobbat med demokrati och diktatur. Vi har också tittat på en film med sex avsnitt. Och nu har vi äntligen tittat färdigt på den. Den handlade om en diktator som styrde över landet och sedan var det två andra som inte ville ha diktatur. De ville återskapa demokratin. Så de sätter på ett gammalt tv program som handlar om demokrati. Och då är det en kille som vill återskapa demokrati och det lyckas han med.

På onsdag ska vi åka till gislaved. Vi kommer att gjuta, måla och plantera en rabatt. Vi äter tidligt den dagen för vi åker med bussen kvart över 11 och vi är hemma igen ca 14.20.
Vi kommer att jobba utomhus i trädgården och skapa en gemensam rabatt av fingerblommor av gips. När gipset håller på att torka ska vi titta på aktuell utställning.
Vi ska ta på kläder efter väder.

Nu önskar Ametisten och fröknar trevlig helg till alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar